یک فلوشیپ فوق تخصصی درد، لوله گذاری در ریه و شکستگی ساق پا را بسیار دردناک‌تر از درد زایمان عنوان کرد.

دکتر علیرضا احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از سال 1995 درد به عنوان یکی از علائم حیاتی انسان در کنار علائم فشارخون، نبض، دمای بدن و تنفس قرار گرفته است، گفت: درد یکی از ملزومات زندگی بشر است و کاهش درد و قابل تحمل کردن آن نیز در حال حاضر یکی از ارکان حقوق بشر به شمار می‌رود. 
 
وی اظهار کرد: طبق تعاریف علمی درد یک احساس ناخوشایند است که می‌تواند زمینه جسمی یا روحی داشته باشد. درد، ذهنی است و یک احساس ناخوشایند است که فقط خود فرد آن را درک می‌کند و دیگران آن را نمی‌بینند و می‌تواند منشاء روحی یا جسمی یا ترکیبی از این دو، عامل به وجود آورنده آن باشد. 
 
وی به طبقه بندی دردها نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس اعداد، دردها از صفر تا 10 طبقه بندی می‌شوند، بطوری که وضعیت بدون درد عدد صفر و شدیدترین درد عدد 10 را به خود اختصاص می‌دهد. 
 
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، قرار دادن لوله در ریه که یک راهکار درمانی است را دارای شدیدترین درد عنوان کرد و افزود: چنانچه بیمار در زمان انجام این عمل به هوش باشد، بیشترین درد را تجربه می‌کند. 
 
وی افزود: بعد از این مورد، شکستگی ساق پا و پس از آن نیز زایمان بیشترین درد را به خود اختصاص می‌‎دهند. 
 
احمدی اظهار کرد: برای عمده مریض‌هایی که با شکایت درد سراغ پزشک می‌‎آیند، سعی ما بر این است که درد آنها را در شماره دو تا سه حفظ کنیم، زیرا رساندن درد به عد صفر و حالت بدون درد برای بیماران خطرناک است. درد مکانیسم دفاعی بدن را فعال می‌کند و با به صفر رساندن آن امکان آسیب به بدن وجود دارد. 
 
احمدی اظهار کرد: برای بیماری که دیسک کمر دارد اگر درد او را به صفر برسانیم، او در حالت بی‌دردی حرکات بسیاری را انجام می‌دهد که آسیب بیشتری به دیسک‌های او وارد می‌کند. 
 
وی با تقسیم بندی درد به دو دسته حاد و مزمن اظهار کرد: در هر دو صورت حاد و مزمن، درد آژیر خطر بدن است و وجود آن نشان‌دهنده این است که در بدن مشکلی وجود دارد و بر همین اساس همه افراد به محض احساس درد باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.