با ایبوپروفن و ژلوفن خداحافظی کنید!
مجله سیب سبز - الناز مظاهري: محققان بارها ثابت كردهاند دارونماهايي كه تنها به جاي داروهاي واقعي به خورد افراد داده ميشوند اما تاثير آنها را ندارند، گاهي به اندازه داروهاي حقيقي و حتي بيشتر از آن ميتوانند بر محو شدن درد تاثير بگذارند.
از نظر آنها، تلقيني كه بيمار به خودش ميكند، ميتواند يك داروي دروغين را هم موثر كند. گرچه تاثير داروي ضدالتهابي ایبوپروفن در كاهش درد ثابت شده و نميتوانيم او را دارونما تلقي كنيم، اما پژوهشگراني كه تاثير داروي طبيعي را بررسي ميكنند، ميگويند گاهي با مصرف خوراكي و موضعي برخي از اين داروها ميتوانيد خودتان را از خوردن مسكنهايي مثل ایبوپروفن و ژلوفن بينياز كنيد.
جينسینگ
دردهاي مفصلي و ناشي از آرتروز شما را كلافه كرده است؟ در اين صورت ميتوانيد سراغ داروهاي طبيعي برويد كه به اندازه ایبوپروفن در كم كردن درد شما تاثيرگذار هستند. شما ميتوانيد با مصرف گياه جينسينگ، اين دردها را كم كنيد و با استفاده از خاصيت ضدالتهابي و ضد دردش، هم استخوانهايتان را آرام كنيد و هم اثري كه داروهاي حاوي كورتون براي كم كردن التهاب بافتها روي بدنتان ميگذارند را ايجاد كنيد.
كندر
جريان خون ضعيف هم ميتواند يكي از دلايل درد كشيدن شمايي كه با بيماريهاي التهابي دست و پنجه نرم ميكنيد، باشد و مصرف ايبوپروفن هم كمك چنداني به برطرف شدن اين اختلال نميكند. اما اگر مشكل شما از تنبلي جريان خونتان ناشی شده، با مصرف كندر ميتوانيد اختلال به وجود آمده را برطرف كنيد. كندر كه يكي از گياههاي بومي جنوب شرقی آسیا است، هم التهاب اندامهايي كه باعث كلافه شدنتان از درد شدهاند را كم ميكند و هم با بهبود گردش خون در بدنتان، حال شما را بهتر ميكند.
روغن ماهي
تاثير روغن ماهي و ديگر خوراكيهاي حاوي اسيدهاي چرب و امگا3 در مبارزه با پوكي استخوان و ورم مفاصل بارها در بررسيهاي پژوهشگران ثابت شده است. روغن ماهي كه به صورت موضعي و خوراكي ميتواند مصرف شود، يك ضدالتهاب قوي است كه گاهي بهعنوان جايگزيني مناسب براي ايبوپروفن معرفي ميشود. البته خواص اين روغن محبوب به كم كردن التهاب و درد محدود نميشود و برخي بررسيها از تاثير آن در درمان يا تسكين بعضی بيماريهاي رواني خبر ميدهند.
زردچوبه
شما هم شنيدهايد درد ضربديدگي پا را ميتوان با ضماد كردن زردچوبه روي آن كم كرد؟ دليل چنين اتفاقي وجود كوركومين در اين ادويه است. يكي از مفيدترين تركيبهاي موجود در زردچوبه كوركومين است كه گذشته از خاصيت ضد ويروسیاش، ضدالتهاب هم هست و ميتواند دردهاي ناشي از التهاب را به سادگي تسكين دهد. زردچوبه علاوه بر همه خاصيتهايي كه گفتيم، يك ادويه ضدقارچ است و مصرف آن در غذاهاي مختلف بهخاطر خاصيت آنتياكسيدانياش ميتواند شما را در برابر انواع سرطانها بيمه كند.
پنجه گربه
روماتيسم مفصلي ميتواند انجام كارهاي ساده را هم براي مبتلايانش دشوار كند. اما چاره آرام كردن دردهاي روماتيسمي، مصرف ايبوپروفن نيست. شما با گياه پنجه گربه كه اين روزها پايش به عطاريهاي ايران هم باز شده، ميتوانيد التهاب مفاصلتان را كم كنيد و كمتر بهخاطر آرتريت روماتوئيد و بيماريهاي ناشي از التهاب بافتها درد بكشيد. البته گرچه اين گياه جزء گياهان بيخطر و غيرسمي طبقهبندي شده، اما بهتر است درصورتيكه قصد مصرف آن را داريد، در مورد ميزان مصرفش با متخصص طب سنتي مشورت كنيد.
آلوئهورا
چند سالي است كه آلوئهورا به سبد غذايي برخي خانوادههاي ايراني وارد شده و از خاصيتي كه براي پوست و مو دارد گرفته تا تاثيرش بر كاهش قند خون و درمان مشكلات گوارشي، همه آن را به يك گياه دارويي محبوب تبديل كردهاند. به عقيده محققاني كه گياهان دارويي را بررسي ميكنند، آلوئهورا هم ميتواند يك مسكن خوب براي كساني كه از دردهاي ناشي از التهاب شكايت ميكنند باشد.
زنجبيل
زنجبيل تنها در روزهايي كه سرماخوردگي و درد گوش و گلو كلافهتان كرده به شما كمك نميكند؛ این گياه ضددرد و ضدالتهاب سالهاست در كشورهاي آسيايي بهعنوان دارويي براي آرام كردن علائم PMS يا سندرم پيش از قاعدگي استفاده ميشود. كافي است در روزهاي قاعدگيتان 4 وعده 250 ميليگرمي از آن را مصرف كنيد تا درد و سنگيني ناشي از pms كمتر آزارتان دهد.
روغن زيتون
شايد تاثير استفاده از روغن زيتون به سرعت قرص ايبوپروفن خودش را نشان ندهد، اما اين داروي طبيعي هم از نظر متخصصاني كه گياهان دارويي را مطالعه ميكنند، در گروه داروهاي ضدالتهاب قرار دارد. بررسيها حاكي از اين است كه روغن زيتون هم يك ضدالتهاب قوي است كه ميتواند جاي ايبوپروفن را در خانه شما بگيرد.
ريحان
گياه ريحان تنها يك چاشني خوب براي غذاهايي كه ميپزيد نيست. ريحان هم پيري زودرس را از شما دور ميكند و هم به دردهاي ناشي از تورم و مشكلات التهابي، مجالي براي آزار دادنتان نميدهد. تاثير درماني گياه بر مشكلات كبدي، مغزي و قلبي ثابت شده و بهخاطر آنتياكسيدان فراواني كه دارد، ضدپيري و ضدالتهاب هم هست.
آويشن درمانی کنید
گرچه مصرف روغن آويشن به صورت خوراكي ميتواند خطرناك باشد، اما محققان ميگويند اگر از آن بهعنوان يك ضددرد موضعي استفاده شود، ميتواند از ايبوپروفن هم سريعتر درد را ساكت كند. به گفته آنها، دردهاي شكمي مانند اسهال، معده درد، آرتريت و حتي قولنج را ميتوان با كمك اين روغن طبيعي تسكين داد و جالب اينجاست كه بررسيها ثابت كرده اين مسكن گياهي در تسكين دردهاي قاعدگي از ايبوپروفن هم موثرتر است.
به ايبوپروفن رو دست بزنید
سازمان بهداشت جهاني، ايبوپروفن را در فهرست داروهاي اساسي قرار داده كه بايد در هر مركز درماني موجود باشد. ايبوپروفن و داروهایی مثل ژلوفن كه داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي هستند، ميتوانند دردهاي ناشي از آرتريت (التهاب مفصل)، قاعدگي دردناك، حملات نقرس و آسيبهاي حين ورزش را آرام كنند و با كم كردن التهاب بافتهاي بدن، بهعنوان يكي از پرطرفدارترين مسكنهاي رايج شناخته ميشوند.
اما به باور محققان، گاهي گياهان دارويي ميتوانند از اين قرصهای تاييدشده هم در كاهش درد موثرتر باشند.