طرز تهیه کله پاچه با نکات ریز در پخت!

طرز تهیه کله پاچه، فوت وفن هایی دارد که تنها در صورت آگاهی از این نکات می توانید یک غذای سنتی بی نظیر در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در این مقاله با روش کامل طبخ کله پاچه خوشمزه آشنا خواهید شد.

کله پاچه یک غذای اصیل ایرانی پر چرب و پر انرژی است که از طبخ قسمت های سر، پا و دست گوسفند تهیه می شود. همه قسمت های کله پاچه را نباید خورد، اجزای کله پاچه در قسمت های پاچه، زبان، مغز، بناگوش، و گوشت صورت مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا به علت چرب بودن بسیار لذیذ و پرطرفدار است ولی نحوه تمیز کردن و پخت در طعم و مزه آن نقش زیادی دارد. ما در این مطلب قصد داریم شما را با همه نکات لازم برای تمیز کردن کله پاچه و بهترین نحوه پخت آن آشنا سازیم.

موا لازم برای تهیه کله پاچه برای ۴ نفر ارائه گردیده است و زمان پخت آن حدود ۴ ساعت است.

مواد لازم برای تهیه کله پاچه در منزل:

کله پاچه ۱ دست
پیاز متوسط ۵ عدد
نخود ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۵ قاشق چایخوری
سیر ۴-۵ حبه
فلفل سفید و پودر دارچین به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه کله پاچه:
اولین مرحله اسموکت کردن (روسوز کردن) کله پاچه است.

حتی اگر کله پاچه از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و موهای آن کاملا گرفته شده باشد باز هم مقداری موی ریز دارد که باید با سوزاندن از بین برود. از طرفی اسموکت کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن می شود. برای این منظور می توانید از کپسول های فشار قوی کوچک استفاده کنید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوه ای رنگ شود.

برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.
اجازه دهید کله پاچه ۵ دقیقه در آب بماند و بعد با دست خوب بشویید تا سیاهی آن گرفته شود. بهتر است دو بار بشوئید تا خوب تمیز شود.

کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود.

نصف کردن کله پاچه

قسمت بینی را کامل ببرید، چاک راه کنار آن را بشکنید و تمیز بشوئید تا خونابه های آن کاملا شسته شود.
با یک مسواک یا برس زبر روی دندان ها و زبان بکشید تا تمیز شود.
در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.

کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش بخورد روی آب آن کف جمع می شود، کف ها را از روی آب بر دارید.

پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید.

سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.

نخود را ۳ الی ۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.

سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد که زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگ تر می شود.

پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن کاملا بپزد.

وقتی کله پاچه تقریبا پخت نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک ۱ ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اضافه کردن نمک در ابتدا باعث دیر پز شدن کله پاچه می شود و اگر در پایان پخت اضافه شود نمک به خورد غذا نمی رود و بی مزه است.

تقریبا ۴ الی ۵ ساعت طول می کشد تا کله پاچه کاملا بپزد.

پس از اینکه کله پاچه کامل پخت روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده و کمی دارچین به آن اضافه کنید، ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل شود. از این سس می توانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه استفاده کنید که طعم بی نظیری به آن می دهد.
آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.

نکات تکمیلی طبخ کله پاچه:

می توانید کله پاچه را به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
استفاده از نخود برای کله پاچه اختیاری است ولی توصیه می شود که نخود اضافه شود زیرا آبگوشت آن خوشمزه تر می شود، در ضمن نخود بوی کله پاچه را از بین می برد.
در صورت تمایل می توانید لیموعمانی در آخر پخت اضافه کنید.

در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.

وب سایت فال تاروت و فال حافظ

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

*